Akvárium aljzat

Tipurile de substrat de acvariu

Filtrare și sortare
Starea stocului
Preț
Marca
Vârsta
După mărime
O caracteristică specială
PENTRU CÂINIPENTRU PISICI
Aromă
Starea stocului
Preț
Marca
Vârsta
După mărime
O caracteristică specială
PENTRU CÂINIPENTRU PISICI
Aromă
Filtrare și sortare
Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Tipurile de substrat de acvariu

Substraturile de acvariu pot fi împărțite în mai multe grupe, în funcție de efectul lor asupra plantelor și a bacteriilor care trăiesc în sol.

>.

Nisipul de acvariu, și Gravelul de acvariu reprezintă primul grup, solurile pasive. Acestea nu filtrează niciun nutrient și, prin urmare, nu au nicio influență asupra compoziției apei. Cele mai simple tipuri, deși de obicei destul de prăfuite, necesită o spălare temeinică înainte de prima utilizare. Este mai bine să alegeți tipurile mai mici, cu o granulație de 1-3 mm. Acestea sunt cele care împiedică materiile fecale să intre în subteran și să se strice.

Culoarea nisipului de acvariu sau a pietrișului de acvariu se potrivește de obicei cu peștii pe care intenționați să îi puneți în acvariu. Se știe că majoritatea speciilor de biban sunt cunoscute pentru nisipul de un alb orbitor în habitatul lor nativ, dar acest lucru ar provoca un stres sporit altor specii de pești, de exemplu. Așadar, merită să vă gândiți din timp la tipul de substrat pentru un nou acvariu.

.

Un alt tip de substrat pentru acvariu se numeștesubstrat activ pentru acvariu. Acestea sunt de obicei pe bază de argilă arsă, oferă un habitat excelent pentru bacterii, iar toate substanțele nutritive sunt deja furnizate plantelor. Un exemplu este solul Manado, care este bine cunoscut de mulți.

.

Cel de-al treilea tip este folosit de acvaristii experimentați. Acesta este cunoscut sub numele de top soil sau general plant soil. Substratul trebuie să fie întotdeauna acoperit cu un substrat pasiv, cum ar fi nisip de acvariu sau pietriș de acvariu cu granulație adecvată, cu o grosime de cel puțin 4-5 cm. Este important ca stratul inferior să nu fie agitat atunci când se plantează sau când se aspiră solul.

.

Solurile generale pentru plante pot fi utilizate ca atare, dar au o consistență sfărâmicioasă, astfel încât nu pot fi aspirate. Acestea nu sunt ideale pentru utilizarea cu peștii care se hrănesc pe fund și sunt utilizate în principal în acvarii plantate și în acvarii de creveți. Le recomandăm pentru acvariile cu apă moale, deoarece atunci își pot îndeplini funcția de substrat perfect

>.

Comunitatea Petfusion

Ești și tu mândru de micuțul tău?

Arată-ne!

Nu sunt favorite încărcate


Vizualizează toate animalele de companie

Petguru logo