Ei bine, câinii teckel s-au înmulțit considerabil în orașe în ultima perioadă. Dacă acest lucru este un lucru bun sau rău, rămâne la latitudinea fiecăruia să decidă. Totuși, cei care își doresc un teckel trebuie să cunoască mai multe despre această rasă, despre caracterul și istoria ei, deoarece nu este întotdeauna cea mai ușor de gestionat.
Acest articol s-ar putea să fie puțin mai lung decât de obicei. Asta pentru că, deși teckelul este mic, potențialul său este mare. Prin urmare, nu putem să rezumăm prezentarea acestei rase în doar două pagini.
În articolul nostru, pe lângă imagini adorabile cu teckel, vom aborda diferențele dintre tipurile de teckel, o descriere a caracterului și aspectului său exterior. De asemenea, vom discuta puțin despre îngrijire și, desigur, despre alimentația recomandată.
Vom folosi atât denumirile oficiale, cât și pe cele din limbajul comun pentru a ne asigura că totul este clar pentru cei interesați de rasa teckel.
Haideți să trecem la treabă și să descoperim mai multe despre aceste picioare scurte, adică despre tipurile de teckel, cu imagini și descrieri!
Teckelul cu păr sârmos/drăcesc
Nu vrem să intrăm în detaliile meseriei de frizer canin. Totuși, este bine de știut că, oficial, nu există pui de teckel cu păr drăcesc, ci doar teckel cu păr sârmos. Există o diferență subtilă între aceste două denumiri. Părul teckelului cu păr sârmos este mai aspru și mai ondulat, necesitând tuns doar după ce toate firele au ajuns la maturitate. În schimb, părul teckelului cu păr drăcesc este mai drept și mai moale și poate fi tuns în mod continuu, pe măsură ce se maturizează
+1 informație: Tunsul prin trimare este un proces prin care frizerul canin elimină manual firele de păr mature și moarte, folosind o piatră de trimare sau chiar o mașină specială, pentru a face loc firelor de păr noi.
Adevărații crescători de teckel nu vor folosi niciodată termenul “teckel cu păr drăcesc negru de vânzare”. Dacă întâlnești astfel de anunțuri, cel mai bine este să cauți un loc mai de încredere pentru a-ți achiziționa noul “prădător de buzunar.”
Puiul de teckel cu păr sârmos este un mic “ursuleț” adorabil, dar pregătește-te, căci îți va da ceva bătăi de cap. Acești câini sunt adevărați câini de vânătoare, chiar și în ziua de azi, cu toate fibrele lor.
Teckelii cu păr sârmos nu ar trebui să semene cu Chewbacca când merg pe stradă. Acești câini trebuie să ajungă regulat pe mâinile unui frizer canin (aproximativ la fiecare 3 luni) pentru a avea un blăniță îngrijită și sănătoasă.
Un teckel cu păr sârmos îngrijit nu are coafura lui Einstein, ci mai degrabă un mustaț sexy, în stilul lui Tom Selleck. Dacă numele nu îți sună cunoscut, îți dăm un indiciu: este vorba despre Magnum!
Personalitatea teckelului cu păr sârmos
Așadar, ce trebuie să știi despre teckelul cu păr sârmos? În primul rând, cu siguranță nu te vei plictisi alături de ei! Acești câini au păstrat un puternic instinct de vânătoare și o mare nevoie de mișcare, așa că nu sunt deloc potriviți pentru a fi companioni de apartament ai bunicii.
Cum ar putea să fie câini de canapea care se tolănesc toată ziua, când instinctele lor îi îndeamnă să se lupte cu mistreții? Ba chiar s-ar lua la trântă cu bursucii sau vulpile!
Desigur, nu spunem că nu le place confortul canapelei pufoase, dar doar după ce s-au obosit bine fizic și mental.
Teckelul iubește foarte mult stăpânii săi și este un mic diavol jucăuș, indiferent că este pui sau adult. Se înțelege bine cu alți câini după o socializare adecvată. Totuși, mai ales în cazul masculilor necastrați, ego-ul lor poate să crească în fața câinilor mai mari. (Probabil asta este valabil pentru toți teckelii)
Un pui de teckel cu păr sârmos va avea nevoie de o educație și disciplină temeinică, deoarece are o inteligență foarte dezvoltată. Este important să găsești echilibrul între o educație strictă și bucuria de a avea un câine încăpățânat care face ce dorește.
Fiind crescut să vâneze și să ia decizii pe cont propriu, teckelul cu păr sârmos nu va fi genul de câine supus, dar totuși are nevoie de limite clare.
Acești câini sunt rezistenți și pot fi ținuți în aer liber sau într-un mediu semi-încălzit. Este totuși necesar să le asiguri o căsuță bine izolată, un adăpost încălzit sau un garaj.
În general, se înțeleg bine cu copiii, dar pisicile și alte animale mici nu sunt recomandate în preajma lor.
Acum, să vedem cum stau lucrurile cu teckelul cu păr scurt.
Teckelul cu păr scurt
Dacă te-ai gândit că, ah, teckelul cu păr sârmos e prea mult pentru mine, dar cel cu păr scurt va fi bun, probabil te-ai înșelat. Aceste mici teckeluri sunt la fel de active și năzdrăvane, și lângă ele nu vei avea parte de un moment de liniște. Spre deosebire de cei cu păr sârmos, acești căței sunt incredibil de comozi și friguroși, așa că sunt recomandați pentru creștere în interior sau în regim semi-interior.
Personalitatea teckelului cu păr scurt
Acesta este tipul de teckel pe care îl vedem adesea în meme amuzante, ca exemplu perfect pentru câinii bătrânelor care sunt adesea supraponderali. De ce se întâmplă asta?
Mulți oameni își doresc câini în mediul urban. Dar când se gândesc la ce fel de câine s-ar potrivi cel mai bine cu stilul lor de viață, de cele mai multe ori iau în considerare doar aspectele exterioare:
- să fie mic
- să aibă păr scurt sau să nu năpârlească
- să fie ușor de întreținut și să nu consume mult
- să fie ușor de educat
În aceste momente, oamenii au impresia că un teckel mic cu păr scurt ar fi soluția ideală!
Însă, deseori se uită că un câine nu este potrivit pentru viața în apartament doar pentru că este mic, ci și pentru că temperamentul și energia sa trebuie să se adapteze acestui stil de viață. Și, sincer, teckelul nu ar trebui să fie prima alegere pentru bătrâni care „doresc doar companie” și pe care familia vrea să îi protejeze de singurătate.
Mingi pentru câine
Pe de o parte, teckelul are două trăsături puternice: adoră să alerge și adoră să mănânce. De asemenea, are o pasiune pentru gustările speciale. Datorită acestui fapt, teckelul bine tonifiat și musculos poate ajunge să fie un câine rotund, obez, incapabil să alerge o sută de metri din cauza mâncării în exces.
În mod normal, teckelul este un câine de vânătoare foarte activ, inteligent și încăpățânat. Cu toate acestea, cu o educație și exerciții adecvate, atât teckelul mic, cât și cel mai mare pot fi potriviți pentru viața la bloc. Totuși, nu sunt câini potriviți pentru toată lumea!
În plus, teckelii nu preferă urcatul și coborâtul scărilor: corpul lor scurt și puternic, cu picioare scurte, este făcut să fie eficient la nivelul solului, nu pentru a sări pe scări sau pe canapea. Acest lucru poate duce la așa-numita paralizie de teckel, dar vom vorbi mai multe despre această afecțiune în secțiunea dedicată sănătății.
Indiferent dacă ai un teckel de rasă pură sau un pui de teckel metis, un lucru este sigur: vei avea nevoie de multe jucării pentru câini.
Sunt adevărați năzdrăvani hiperactivi, cu urechi mari și dinți ascuțiți ca acele. În general, se înțeleg bine cu copiii, dar trebuie să îi lăsăm să se joace împreună doar sub supraveghere. În privința pisicilor și altor animale mici, recomandăm cu multă prudență și doar după o socializare temeinică.
Chiar dacă teckelilor le plac pisicile, de obicei reușesc să le enerveze. De multe ori, aleargă în jurul lor, latră și încearcă să le provoace la joacă, dar tot ei ajung să sufere. Pisicile, pentru a le mai liniști, le dau câte o „lecție”.
Teckelul cu păr lung Putem spune că teckelul cu păr lung este o versiune mai rafinată și mai elegantă a acestei rase. Și nu doar din punct de vedere al aspectului, ci și al caracterului. Urechile lungi și strălucitoare, blana de pe burtă, și blana mai lungă de pe picioare îi conferă un aer aristocratic.
Deși există teckeli cu păr mai scurt sau mai lung, e clar că această versiune are un farmec aparte. La început, un pui de teckel cu păr lung nu se diferențiază prea mult de unul cu păr scurt pentru ochii neantrenați. Totuși, există diferențe și în temperament.
Teckelul cu păr lung are un caracter diferit față de cel cu păr scurt? Indiferent dacă vorbim despre teckelul cu păr lung de talie mică sau standard, cert e că sunt mai liniștiți decât celelalte două variante. Chiar dacă și ei au un instinct de vânătoare și sunt activi, nu sunt atât de „agitați” ca teckelii cu păr sârmos sau scurt. Le place confortul, locurile moi și mângâierile, mai ales după plimbările zilnice.
Astfel, dacă ar fi să alegem între cele trei tipuri, teckelul cu păr lung ar fi cel mai potrivit pentru a trăi într-un apartament, chiar și ca tovarăș pentru persoane mai în vârstă. Într-o perioadă, teckelul cu păr lung era foarte popular, dar în ultimii ani, cel cu păr scurt a devenit mai îndrăgit. Asta deoarece varianta cu blană lungă necesită periaj și îngrijire mai frecventă, ceea ce poate fi considerat un inconvenient pentru unii.
Rasele de teckel: varietatea de mărimi și culori ale teckelului
Până acum am discutat doar despre tipurile de blană și diferențele de caracter dintre acestea. Însă lumea teckelilor este mult mai complexă!
Printre trăsăturile acestei rase se numără faptul că este singura din lume unde nu înălțimea la greabăn, ci circumferința pieptului este criteriul de clasificare. În funcție de aceasta, sunt împărțiți în trei categorii de mărime, conform standardelor FCI din Europa. În America, teckelii sunt clasificați în continuare după greutate, ca fiind de talie miniatură sau standard.
Un pui de teckel este clasificat în pedigree-ul său în funcție de mărimea mamei. Oficial, sunt măsurați la vârsta de 15 luni și pot fi recategorizați, dacă este necesar.
Pentru cei care nu au văzut încă un teckel, iată o scurtă descriere: Au picioare scurte și labe late, spate drept și bot lung. Urechile sunt mari și lăsate. Sunt musculosi, puternici, cu o structură fermă, iar dimorfismul sexual este evident (adică masculii se remarcă ușor prin trăsături mai impunătoare).
Să începem de la cel mai mare la cel mai mic.
Teckel standard: (7-9 kg)
Circumferința pieptului: 35 – 47 cm
Teckel pitic: (6-7 kg)
Circumferința pieptului: 30 – 37 cm
Teckel kaninchen: (3-4 kg)
Circumferința pieptului: 25 – 32 cm
Așadar, fie că vorbim de teckel cu păr aspru, neted sau lung, toate cele trei dimensiuni pot apărea la această rasă. Dar dacă până acum nu te-ai pierdut în detalii, urmează o explozie de culori.
Culorile acceptate
A hCulorile oficial acceptate și care pot fi folosite pentru reproducere pot fi împărțite astfel: culori simple, două culori și multicolore.
Culoare unică: Este acceptată doar culoarea roșie, cu unele marcaje negre și o mică pată albă pe piept, conform standardelor rasei. Aceasta este ceea ce se caută atunci când se spune „teckel roșu”.
Două culori: Acesta este cunoscut sub numele de teckel negru și cafeniu. În cadrul acestei categorii, pot fi teckel negru cu marcaje cafenii sau teckel maro cu marcaje cafenii (numit și teckel ciocolată-cafenie).
Varietatea multicoloră: Lucrurile devin mai complexe aici, deoarece există alte două subcategorii.
Tiger/Merle sau Harlequin Teckel, așa cum este căutat de mulți
Mulți caută varietatea teckel merle/harlequin sub denumiri precum teckel cu pete sau teckel tricolor.
Culoarea de bază este întotdeauna cea închisă (negru sau maro). Excepție: merle roșu (cu pete întunecate). Conform standardelor, sunt de dorit pete neregulate de gri și bej (în schimb, petele mari de tip „vacă” nu sunt acceptate). Nici culoarea deschisă, nici cea închisă nu trebuie să domine. Nasul, ghearele și pernițele trebuie să fie negre sau maronii, conform culorii de bază.
În ultimii ani, în locul culorilor tradiționale, teckelul pitic tiger/harlequin a devenit preferatul fanilor rasei.
+1 informație: Din cauza caracteristicilor genei merle, este interzisă împerecherea câinilor merle între ei, deoarece aceasta poate provoca „defecte” genetice, cum ar fi orbirea, surditatea, problemele de piele și digestive. De aceea, câinii merle sunt împerecheați întotdeauna cu câini de o culoare unică sau cu semne specifice.
Cu dungi
Teckelul cu dungi are o culoare roșie cu dungi închise. Nasul, ghearele și pernițele sunt negre.
Și dacă asta nu ar fi fost suficient, mai există o variantă multicoloră la teckelul cu păr sârmos: „mistreț” (sau culoarea „mistrețului”). Se pot distinge varianta „mistreț simplu” și „mistreț maro”.
Ei bine, sper că încă ești cu noi și capul tău nu vârtejește de la toate aceste culori. Deoarece, acum urmează o mică surpriză în capitolul următor.
Acestea sunt culorile neoficiale ale teckelului
Din păcate, teckelul a avut aceeași soartă ca multe alte rase populare. Crescătorii neautorizați s-au concentrat pe această rasă, deoarece cererea pentru căței a depășit capacitatea crescătorilor responsabili de a o satisface.
Astfel, au apărut crescători amatori și comercianți care nu pun pe primul loc sănătatea, aspectul corect sau temperamentul echilibrat al câinilor, ci doar „cantitatea”. Adică, cât mai mulți căței născuți cât mai des. Pentru a realiza acest lucru, au amestecat în populație câini cu caracteristici greșite sau culori necorespunzătoare. Prin urmare, apar acum multe teckeluri în culori care, de fapt, nu sunt dorite. Iată câteva exemple, fără a fi o listă exhaustivă:
- Teckel alb
- Teckel albastru, teckel albastru harlequin, teckel albastru cu semne de bronz
- Teckel maro sau teckel „ciocolată” într-o singură culoare
- Teckel Isabella, care este aproape un albino
- Teckel negru într-o singură culoare, teckel gri
- Teckel cu pete de tip „vacă”
Așadar, dragă iubitor de teckel, fii atent când cauți un teckel de vânzare, ca să nu ajungi să sprijini comercianții amatori!
Îngrijirea și întreținerea teckelului
Așa cum ai văzut, îngrijirea unui teckel nu este deloc complicată. Oferă-le multe activități, asigură-le suficientă mișcare și vei avea un companion vesel și plin de viață, fie că este băiat sau fetiță.
Nu recomandăm plimbările fără lesă, din cauza instinctului lor de vânătoare extrem de puternic, cu excepția cazului în care ești un adevărat expert în dresaj și ai reușit să-ți înveți câinele 100% să revină la chemare.
Un gard sigur, care să le prevină evadările, este obligatoriu pentru teckelii aventurieri, mai ales dacă sunt ținuți și în exterior.
Există, totuși, câteva aspecte specifice care necesită atenție în îngrijirea lor.
-
Camon vestă de salvare71,06 lei – 205,12 lei
-
C-11 complex de protecție a cartilajelor, 60 comprimate104,91 lei
-
Șampon pentru câini Mybulldog lemongrass 200 ml52,59 lei
Ghearele lungi ale teckelului
Datorită structurii lor corporale, aceste mici creaturi au o venă destul de lungă în ghearele lor, ceea ce face dificilă menținerea lor atât de scurte pe cât și-ar dori stăpânii. În acest caz, este bine să te obișnuiești cu zgomotul ghearelor pe podea. Taie puțin din gheare cu regularitate folosind un instrument special sau, dacă nu te simți confortabil să o faci, poți apela la ajutorul unui veterinar o dată pe lună.
Urechile lungi ale teckelului
Aceste urechi mătăsoase, deși adorabile, au un dezavantaj: tind să se murdărească ușor! Din acest motiv, este indicat să utilizezi periodic produse de curățare a urechilor pentru teckelul tău.
Îngrijirea pielii și a blănii
Indiferent de tipul de blană al teckelului, pielea și blana lor sunt sensibile – un fel de „călcâi al lui Ahile” pentru această rasă. Adesea, aceștia suferă de mătreață, infecții fungice și piele uscată. Din acest motiv, este recomandat să le dai ulei de somon periodic, ca supliment. Teckelii cu blană aspră sau lungă ar trebui să viziteze salonul de îngrijire cam o dată la trei luni, pentru a-și menține blana sănătoasă și îngrijită. Este bine să îi obișnuiești cu aceste vizite încă de mici.
Acum să vorbim despre un alt punct sensibil al acestei rase: sănătatea lor.
Oh, aceste boli nesuferite ale teckelului
Așa cum se spune, fiecare casă are crucea sa de dus. Ei bine, teckelul nu face excepție: chiar dacă este inteligent și independent (uneori chiar prea independent), din păcate, are parte de multe probleme de sănătate. Acestea sunt valabile mai ales pentru exemplarele care nu provin din crescătorii responsabili.
Iată o listă scurtă a bolilor frecvente în rândul acestei rase:
- Alergii
Teckelul poate dezvolta alergii la praf sau la hrană. Acestea pot provoca căderea părului, scărpinat excesiv, lins al labelor sau probleme cu glandele perianale. O dietă hipoalergenică și suplimentele alimentare anti-alergice pot ajuta la ameliorarea simptomelor.Teckelul poate dezvolta alergii la praf sau la hrană. Acestea pot provoca căderea părului, scărpinat excesiv, lins al labelor sau probleme cu glandele perianale. O dietă hipoalergenică și suplimentele alimentare anti-alergice pot ajuta la ameliorarea simptomelor.
- Paralizia teckelului
Combinația de picioare scurte și spate lung este departe de a fi ideală pentru sănătatea teckelului, mai ales dacă se urcă frecvent pe canapea, urcă și coboară scări etc. Aceste activități pot duce la hernie de disc și, în cazuri extreme, la paralizie. Operația imediată și reabilitarea pot ajuta în multe cazuri, dar există și situații în care paralizia membrelor posterioare este permanentă.
- Probleme cu rotula
Fiind un câine de talie mică, teckelul este predispus la dislocarea rotulei. Din fericire, această problemă se poate corecta prin intervenție chirurgicală. De aceea, este recomandat să i se ofere și suplimente pentru articulații!
- Supraponderalitate
Din păcate, pofta de mâncare este o altă cauză a problemelor de sănătate la această rasă. Excesul de greutate poate duce la diabet sau steatoză hepatică. Așadar, fii atent la greutatea teckelului tău și, dacă este necesar, alege o hrană de tip senior/light sau chiar o hrană medicală cu calorii reduse, dar doar la recomandarea medicului veterinar.
- Boala Cushing
Aceasta este o afecțiune hormonală cauzată de o problemă la nivelul glandelor suprarenale. Este o condiție dificil de gestionat, deoarece poate duce la numeroase complicații.
În afara celor menționate mai sus, teckelul poate suferi de diverse tipuri de cancer, boli de inimă, epilepsie, cataractă, glaucom și afecțiuni hepatice.
Totuși, în ciuda tuturor acestor probleme de sănătate, teckelii pot trăi o viață lungă, în medie între 12 și 16 ani, dacă sunt sănătoși. (Desigur, speranța de viață depinde și de sănătatea individuală a fiecărui câine.)
De ce sunt atât de mulți teckeli la adăposturile de câini?
Răspunsul la această întrebare este simplu: stăpânii fără experiență subestimează adesea teckelul. Și, sincer, teckelul nu este potrivit pentru oricine.
Acești câini pot fi foarte sensibili, răzbunători (de exemplu, s-ar putea să îți murdărească pantofii dacă nu îi iei cu tine la muncă) și suferă adesea de anxietate de separare. Pot prinde găinile vecinului sau să îți distrugă grădina.
Teckelul, deși mic și simpatic, este un adevărat câine de vânătoare. Mulți iubitori de câini uită acest lucru. Din fericire, există organizații specializate în salvarea și reabilitarea teckelilor. Dacă îți dorești un astfel de câine, nu ezita să apelezi la aceste organizații!
În continuare, îți oferim un scurt istoric al teckelului, inclusiv a mini-teckelului!
De unde provine numele de teckel și cel de „vânător de iepuri”?
Crezi sau nu, au fost găsite reprezentări ale unor câini cu picioare scurte încă din anul 200 î.Hr. Totuși, teckelul pe care îl cunoaștem astăzi, cunoscut și sub numele de dachshund în engleză, a fost crescut în Germania. Câinele de tip schweisshound a fost încrucișat cu spanieli și terrieri. Numele de „Dachs” înseamnă „bursuc”, referindu-se la animalul care, la fel ca și teckelul, are picioare scurte și corp alungit.
Teckelul a fost folosit pentru diverse sarcini: urmărire, vânătoare de bursuci, vulpi și mistreți, pază și, desigur, săpatul vizuinilor. Cea mai mică variantă a fost crescută special pentru săpatul vizuinilor și vânătoarea de iepuri, de aici venind și denumirea de „vânător de iepuri”.
Clubul german al teckelilor a fost fondat în 1888. La acea vreme, picioarele anterioare vizibil curbate erau considerate un avantaj. Astăzi, picioarele drepte sunt cele preferate. În timp ce variantele cu păr scurt și lung sunt mai degrabă animalele de companie ale familiei, teckelul cu păr sârmos este încă apreciat în rândul vânătorilor activi.
Interesant este că, în timp ce în Ungaria rămâne una dintre cele mai populare rase alături de yorkshire terrier și bulldogul francez, în Germania teckelii devin din ce în ce mai rari.
+1 fapt interesant: Mascota Jocurilor Olimpice din 1972 a fost un teckel pe nume Waldi.
Ce ar trebui să mănânce teckelii?
Am menționat deja că teckelii, în general, nu sunt foarte pretențioși. Din acest motiv, pot avea tendința de a se îngrășa, mai ales dacă nu sunt câini de vânătoare activi.
Deoarece timpul petrecut pe canapea nu necesită nici pe departe atât de multe calorii cât arde un teckel în timpul unei vânători de vulpi, unde parcurg kilometri întregi. În timpul vânătorii, un teckel poate arde o cantitate semnificativă de calorii.
Acești câini sunt, de asemenea, predispuși la acumularea de tartru dentar, așa că nu este recomandat să alegeți pentru ei hrană cu granule prea mici. În plus, este bine să le împărțiți mesele în două porții pe zi, pentru a nu le supraîncărca stomacul dintr-o dată.
Lista de mai jos conține recomandări de hrană potrivită pentru teckelii de familie, cu un conținut energetic mediu.
-
Whizzopet Gel pentru urechi Gel de curățare a urechilor45,39 lei – 55,21 lei
-
Teomann Urechi de iepure cu păr uscat14,31 lei – 159,41 lei
Ce ar trebui să mănânce un pui de teckel?
Categoria economică: Susa AZ1, hrană specială pentru puii de câine, cu aromă de vanilie. Cu siguranță, aceasta nu va rămâne neconsumată în bol!
Categoria medie: Panzi FitActive Puppy & Junior Lamb, Apple & Rice – o alternativă excelentă, fără carne de pui, ideală pentru câinii cu alergii, fără să fie necesar să cheltuiți o avere.
Categoria super premium: Optimanova Sensitive Puppy Salmon – o delicatesă cu 70% carne de somon, potrivită pentru puii care iubesc gustul peștelui.
Ce ar trebui să mănânce un teckel adult?
Economic: Gemon Mini cu pui, pachet de 20 kg, este un produs deosebit de accesibil și foarte apreciat de crescători.
Premium: Julius K9 Hypoallergenic Adult Fish Rice – hrană delicioasă pe bază de pește, ideală pentru teckelii sensibili, conține și ingrediente pentru protecția articulațiilor.
Cea mai bună alegere: N&D Skin Coat cu carne de rață, o alegere excelentă, plină de ingrediente benefice pentru piele și blană, având un conținut ridicat de carne.
Pentru teckelii mai în vârstă sau cu tendință de îngrășar
Raport calitate/preț: Gemon Light cu pui, având granule de mărime medie și un conținut energetic redus, este o opțiune bună.
Decizie inteligentă: Acana Light & Fit, cu un conținut redus de carbohidrați și proteine de înaltă calitate, ușor de digerat, special pentru prietenii noștri mai în vârstă sau mai pufoși
Cum să folosești mintea teckelului tău dacă nu la vânătoare?
Nu este necesar să te gândești doar la vânătoare dacă visezi să ai un teckel. Cei mai mulți stăpâni de teckeli din oraș, să fim sinceri, nici nu își doresc acest lucru. Dar totuși, mintea de teckel, încăpățânată și isteață, trebuie obosită cumva. Iată câteva idei!
- Maintrailling / Căutare pe urme
Exact așa! Deținerea unui câine poate fi chiar utilă! Dacă pot găsi mistreți și vulpi după miros, de ce nu ar putea găsi și oameni dispăruți? Puteți practica această activitate ca hobby sau chiar vă puteți alătura unei echipe de căutare și salvare, dacă aveți destulă determinare. - Hoopers
Un sport canin care ar putea fi comparat la prima vedere cu agility. Sarcina este similară: câinele trebuie să completeze un traseu închis sub îndrumarea stăpânului său. Diferența este că, spre deosebire de agility, pe traseul de hoopers nu sunt obstacole de sărit, ceea ce este minunat pentru teckeli. - Puller
Puller este un cerc fabricat dintr-un material prietenos cu dinții. Poate fi tras, împins sau aruncat. A fost creată chiar o disciplină sportivă special pentru acest obiect, fiind perfect pentru exercițiu, indiferent de rasa câinelui, mic sau mare. - Dummytraining
Aceasta este, de fapt, o mică geantă impermeabilă cu mâner, care poate fi umplută cu recompense. Poate imita bucuria și emoția vânătorii. Câinele trebuie să o găsească și să o aducă înapoi.
+1 Sfat Petfusion: Teckelii de obicei adoră să înoate, dar, din cauza conformației lor, este recomandat să folosească o vestă de salvare pentru câini
Ești potrivit să devii stăpân de teckel conform caracteristicilor sale?
Sper că, dragi cititori, acum că ați ajuns până aici, ați realizat că pentru a fi stăpân de teckel, trebuie să te naști cu această menire. Există puțini deținători de câini la prima experiență care pot aprecia combinația perfectă între inteligență și încăpățânare pe care o oferă teckelul. Să vedem lista de verificare pentru a vedea dacă ești potrivit să devii stăpân de teckel!
- Nu îți dorești un câine docil care să răspundă la fiecare cuvânt al tău (chiar dacă ai vrea, nu o va face).
- Îți place ca câinele tău să fie simpatic, jucăuș și să poți suporta micile lui obrăznicii care îți pot pune nervii la încercare.
- Ai deja experiență în dresajul câinilor.
- Îi poți oferi suficiente provocări intelectuale.
- Poți să îl obosești fizic în fiecare zi.
- Ești conștient că poate fi încăpățânat și răzbunător.
- Ai un gard foarte sigur împotriva evadărilor.
- Nu ai o grădină plină de plante foarte scumpe, pentru că vor fi cu siguranță dezgropate.
- Intenționezi să îl ții în casă sau în sistem mixt interior-exterior, deoarece știi că este sensibil la frig și atașat de stăpân.
Ei bine, ești pregătit să intri în clubul fanilor teckelilor?
( sursă )